Samtaler og veiledning

Sliter du med vanskelige minner? Føler du deg ensom, annerledes enn andre? Er du sliten, redd og forvirret, føler uro og kaos? Fikser du det meste utad, men har det fryktelig vondt innvendig? Mange som har vært utsatt for seksuelle overgrep, forteller at de lever liksom et liv på utsiden, og et helt annet liv på innsiden.Lurer du på om livet kan bli bedre?Har du gått med en hemmelighet alene så alt for lenge? Har du lurt lenge på å fortelle det til noen, men ikke klart det?

Mange utsatte kan fortelle om ulike grunner til at de ikke har våget å fortelle:

Kanskje blir jeg ikke trudd?
Kanskje skulle jeg tålt det jeg har opplevd – andre har det sikkert verre enn meg.
Dersom jeg forteller så kommer jeg i kontakt med disse vanskelige følelsene som jeg har prøvd å fortrenge, og det kommer jeg ikke til å tåle.
Dersom jeg forteller så mister jeg kontrollen over livet mitt.

Seksuelle overgrep kan føre til en rekke seinvirkninger. På senteret treffer du mennesker som vet at disse seinvirkningene er normale reaksjoner, og at overgrep kan jobbes med slik at du kan få et bedre liv.

Enesamtale

De fleste som kommer til SMISO ønsker å ha individuelle samtaler med en faglig veileder. Den første samtalen dreier seg oftest om informasjon om senteret, og hvilke tilbud vi har. Du får også anledning til å fortelle litt om deg selv, hvilke ønsker og forventninger du som bruker har – det er du som bruker som bestemmer hva samtalene skal inneholde.

Kontakt oss på forhånd for å avtale tidspunkt, slik at vi har mulighet til og sette av tid.

SMISO tilbyr også samtaler til partnere, pårørende, venner evt andre personer i nettverket til den utsatte.

Nettverksamtale

For noen kan det være vanskelig å komme til senteret for første gang, eller kanskje du er i den situasjonen at du ikke har fortalt det du har opplevd til noen rundt deg, eller vil at din lege/psykolog/lærer/venn/venninne skal delta på samtale, kaller vi dette for en nettverksamtale.