Aktuelt

VALGTIDER

Hei alle politikere i Tromsø.

Det snakkes vakkert om SMISO Troms i disse dager. Vi blir ofte nevnt i en valgkamp, uten at det nødvendigvis vises på vår hardt pressede økonomi. Det blir ikke mindre overgrep, incest og voldtekter med årene. Dessverre er det ikke slik. Vi jobber det remmer og tøy kan holde.

Aktiviteten er svært høy til tross for at vi er få årsverk. Vi underviser elever, styrker ansatte i skoler og barnehager til å tørre og se og handle. Tørre å se den enkelte ungen.

Vi gir barn og unge muligheter og et språk til å fortelle om det som er kjipt i livet. Om den vonde hemmeligheten, og den gode. Av og til avdekker vi stygge saker. Noen av sakene har du lest om i avisen. Og når vi møter et barn i en vanskelig situasjon, handler vi. Av og til med silkehansker, av og til med tyngre skyts. Uredd. Faglig.

Vi tåler historiene til folk. Vi tåler å tro på dem, selv om det av og til utfordrer. For oss er intet fremmed. Vi har hørt det vanvittige. Vi undres stadig over hva mennesker er i stand til å gjøre mot hverandre, eller på det verste; hva voksne kan gjøre mot barn.

Vi underviser leger og psykologer og terapeuter av alle slag. Tannleger og ergoterapeuter og sykepleiere. Barnevernspedagoger, sosionomer og barnehagelærere.

Vi bistår en fortvilet mamma/pappa, barnehagelærer eller helsesykepleier. Eller noen som har opplevd det utenkelige. Vi har alltid et svar, et råd, en tanke. Ofte en løsning.

I tillegg så har vi nå tilpasset undervisningen vår til elever i 3.klasse. Fordi vi vet at ca. 70 % av de som kommer til et SMISO er under 12 år første gangen de opplever overgrep. Derfor vil og må vi inn tidligere.

SMISO er i år 20 år. Det har vært 20 år med masing om økning av midler. Masing om noen få kroner mer, slik at vi kan gjøre mer. Vi tror at vi da kan hjelpe flere. Vi tror at vi dermed redder liv.

Jeg har sagt det til dere ved flere anledninger; tilskuddet politikerne i Tromsø kommune bevilger til SMISO, er mindre enn det kommunen får inn fra oss gjennom skatt på inntekten til de få ansatte. Dere tjener pr definisjon på oss. Dere går faktisk i pluss! Og det er før vi begynner å regne på hva resultatet av jobben vår sparer kommunen.
Vi tror at SMISO er god samfunnsøkonomi: Jo flere overgrep vi kan forebygge mot barn, jo færre ødelagte voksne behøver vi å reparere. Ikke sant?

Jeg lurer rett og slett på hva deres parti mener om størrelsen på tilskuddet til SMISO?
Og har dere tenkt å gjøre noe for å øke det?

Lene Sivertsen, daglig leder, SMISO Troms

Tromsø SVMiljøpartiet De Grønne TromsøTromsø HøyreTromsø ArbeiderpartiTromsø FrPRødt TromsøTromsø VenstreTromsø KrF,Tromsø SenterpartiBy- og Landlista i Tromsø, Kystpartiet, Nei til bompenger, Partiet de kristne, Liberalistene.

Nye åpningstider

Nye og utvidede åpningstider på stua i 4. etasje.

Hurra! Vi har noe ekstra kapasitet, og det skal komme våre gjester til gode. Her er høstens åpningstider oppe:

Mandag 10:00 – 15:00
Tirsdag 10:00 – 15:00
Onsdag 10:00 – 15:00
Torsdag 10:00 – 15:00
Fredag 10:00 – 12:00 (Yoga fra 13:00)

Velkommen.

Påska 2019

Hei alle dere 

Om noen timer så skal vi ta på oss skoene og tusle hjemover, mot helg og mot påskedager. Noen av oss skal reise bort, noen vil bruke mest mulig tid hjemme i pysjen foran TV, noen har ikke helt bestemt seg enda for hva de har behov for å fylle dagene med.

Skulle du har behov for en prat i påska så vet vi at våre gode kolleger i landsdekkende telefon er der for deg, bare hils fra oss. Du behøver ikke si hvem du er, men de vil ta godt vare på deg. Du når de på 800 57 000.

Og vet du hva? Tirsdag 23. april skal vi igjen ha nykokt kaffe klar til deg, om du vil komme innom for en prat så er vi her.

Til da: Gjør mer av det som gjør deg glad 🐣

Hilsen alle oss på SMISO Troms